Akkurat nå er klokka i Guayaquil:



onsdag 14. mai 2008

En morgen i Tiwinsa


Det er morgen. Hanen galer, fuglene kvitrer og Ragaton musikken utfyller hverandre til en eksotisk blanding av lyd for øret. Jeg har akkurat entret, med min medvolontør, Andrea, fotballbanen i Tiwinsa, klare for en ny treningsøkt. For nøyaktig 3 måneder siden sto Andrea og jeg på samme stedet, og så en elv, med vannet fra hele nabolaget, komme utover banen og lage en stor innsjø av det hele. Siden vår første dag i Tiwinsa har det vært en dårlig baneløsning for denne delen av fotballskolen. Tomten er der, men pga regntiden har byggearbeidet latt vente på seg, og kan hilse fra vår misjonær om at det har vært diverse utsettelser og andre ulike kjepper i hjulene.

Derfor var det fantastisk å komme til banen i dag tidlig. Der, midt mellom bambushus og Pilsnerreklamer(det store ølmerket i landet), der lå det i dag morges en stor og flott fotballbane liggende klar for oss. 100x60 m, FIFAs internasjonale mål, midt i slummen. En bane som gir barna her et aktivitetstilbud som er sunt, en fotballskole som vil noe mer enn kun å få frem talentet, en bane som kan være med å skape noe positivt med hele nærmiljøet. Dette er det stort å være en del av. Møte trøtte unger som er klar for en fotballøkt før det bærer videre til skole senere på dagen.

Og flere vil være med. Propagandarunder på ulike skole som kretser til banene for dagen. Informasjonsmøte for foreldre og barn, og stadige nye vil være med. Tall som 24, 17, 26, 45 og 80 med nye innskrevne. Det er tall som gjør at en fotballvolontør får mer å holde orden på, men samtid ikke noe mer gleder mitt hjerte. Flere og flere barn får denne muligheten til å delta. Det er dette som er cluet med arbeidet til Misjonsalliansen; være med å gi menneskene muligheter. 

Så hva er vel bedre en tirsdags morgen, å se at det nytter. Og selv kunne bidra til at andre også kan kjenne gleden med en liten rund ball. Og itillegg det geniale med idretten, den inneholder så mye mer enn kun en ball. Muligheter.....

_kristian


PS

Sjekk også en sak på Lamitad.no. Der beskrives det arbeidet vi gjør med fotballprosjektet bra, artikkelen; «Fotball er viktig!». DS

Ingen kommentarer: